Ruokavirasto on virheellisillä ja juridisesti kestämättömillä perusteilla tulkinnut harjoittamamme siemenvälityksen koristehamppukisan ja kasvatuspakettien osalta siemenkauppalain vastaiseksi. Virasto antoi määräyksen lopettaa näiden projektien markkinointi. Tottelemme tässä vaiheessa markkinointikieltoa, mutta teemme päätöksestä valituksen hallinto-oikeuteen.


Osallistumispakettiin kuuluu n. 20-30 kpl Pohjoinen Aurinko Oy:n siementä. Siemenet ovat kolmannen sukupolven risteytysiementä Finola-lajikkeesta ja CBD-rikkaasta Swiss Dream-lajikkeesta. Kasvien THC-pitoisuus jää syksyllä alhaisemmaksi kuin Finolalla eli kasveja ei voi käyttää päihteeksi.

Siemeniä ei myydä huumausainekasvatukseen, vaan koristekasvatukseen. Paketin mukana tulevat siementen lisäksi osallistumisohjeet ja viljelytodistus.

Paketin hinta 20€ + 5€ pakkaus ja postituskulut.

Tilaukset osoitteeseen koristehamppu@northernsun.fi. Laita mukaan yhteystietosi.

Uutta purppurahamppua kehitetään

Tässä hankkeessa tutustumme hamppuun kauniina koristekasvina, mutta samalla etsimme myös erityisen kauniita poikkeusyksilöitä. 

Osallistujilta toivotaan kasvatuksen varrelta kuvia ja raportteja hanketta varten perustettuun Koristehampun kasvatuskisa -Facebook-ryhmään tai suoraan osoitteeseen: koristehamppu@northernsun.fi.

Syksyllä julkaisemme kuvia kauneimmista kasveista ja onnistuneimmista projekteista sivullamme www.northernsun.fi.

Toivomme saavamme erityisesti purppuranvärisistä kasveista siemeniä jatkojalostukseen. Parhaat kasvattajat palkitaan siemenlahjoilla Pohjoisen Auringon siemenpankin kokoelmista.

Paketin keskiaukeamalla lyhyet kasvatusohjeet ja todistus hankkeeseen osallistumisesta.

Tervetuloa mukaan kasvatuskisaan!