1. Pohjoinen siemenpankki – Osallistuvaa kasvinjalostusta ja reilua siemenkauppaa

Yhtiö on lähtenyt liikkeelle hampun kasvinjalostuksen merkeissä ja rakentaa laajapohjaista kasvinjalostajien verkostoa, joka tuottaa yhdessä uusia hamppulajikkeita pohjoisiin olosuhteisiin.

Hampun lisäksi kaikkien kiinnostavien pohjoisten puutarhakasvien siemenet ovat yhtiön polttopisteessä.

Yhtiön perustaja Hannu Hyvönen oli Pohjois-Savon Omena-projektin vetäjänä ja sen puitteissa kartoitettiin maailman pohjoisimpia hedelmäpuukantoja Suomessa noin 20 vuoden ajan.

Tuloksena oli runsaasti kiinnostavia kasvilöytöjä, mutta myös ainutlaatuinen pohjoisten puutarhaharrastajien ylläpitämä ns. In situ- geenipankki. Arvokkaita kasvikantoja viljellään sadoissa puutarhoissa aina Lappia myöten.

Olemme rakentamassa maailmanlaajuista verkostoa vaalimaan, ylläpitämään ja kehittämään ankariin olosuhteisiin soveltuvaa hyötykasvien genetiikkaa.

Pohjoinen geeniperimä on arvokasta myös muilla alueilla, kun ilmastonmuutos tekee säätiloista äärevämpiä.

Ohessa video pohjoisesta omenakartoituksesta:


2.  Hamppuprojekti Ilomantsissa

Suomessa on viljelty hamppua vuosisatojen ajan ja vielä sata vuotta sitten hamppu on ollut yksi tärkeimmistä viljelykasveista. Sen aikaisilla lajikkeilla viljely onnistui jopa napapiirin pohjoispuolella.

Pelkästään Kajaanin yläpuolelta löytyy yli 100 Hamppulampi nimistä paikannimeä.

Yhtiö pyrkii kehittämään uusia peltohamppulajikkeita, sekä öljysiementuotantoon, että kuitutuotantoon. Tavoitteena on tuottaa peltokasvatukseen lajikkeita, joilla siemenen ja kuidun tuotannon lisäksi on merkitystä lääkinnällisten komponenttien, kannabinoidien ja terpeenien tuotannossa. Samanaikaisesti lajikekehityksen kanssa yhtiö kehittää osakasverkostoa hyödyntäen tuoteperhettä aina hamppu-uutteista kosmetikkaan.

Yhtiön tavoitteena on saada EU:n lajikerekisteriin uusi öljysiemenlajike ja uusi kuituhamppulajike vuosina 2027-2030.


3. Pohjoiset luontaistuotteet, terveys ja hyvinvointi

Siementuotannon rinnalle yhtiö kehittää luontaistuotteita. Haemme mukaan tuottajia joilla on tarjota puhtaita luonnonmukaisesti tuotettuja yrttejä, lääkesieniä ja niistä tehtyjä jatkojalosteita. Yhtiö kehittää aktiivisesti erilaisia hampputuotteita, uutteita, öljyjä, kosmetiikkaa, joissa hampun lisäksi käytetään pohjoisia kasvirohdoksia.

Rakennamme ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää tuottajaverkostoa, jossa pientuottaja saa reilun osuuden tuotteiden myynnistä.

Yhtiö välittää jatkossa myös erilaisia hyvinvointipalveluita ja haemme mukaan yhtiön osakkaiksi yrityksiä, jotka voivat kauttamme tarjota palvelujaan Suomeen ja ulkomaille.

4. Osakeannilla kootaan taloudellista ja henkistä pääomaa

Yhtiöjärjestyksen muutoksella keväällä 2021 yhtiölle kirjattiin kolme osakesarjaa ja osakkeita tuli merkittäväksi seuraavasti:

A-sarja / osinko-oikeus ja äänioikeus. Yhteensä A-sarjassa 1 800 000 osaketta joista vielä merkittävissä n. 600 000 osaketta

Haemme yhtiön A-sarjan omistajiksi sitoutuneita ja intohimoisia hamppualan kehittäjiä ja osaajia. Arvostamme hyviä taitoja hampun kasvatuksessa, hampun genetiikan tuntemusta, taitoja erilaisten luontaistuotteiden kehittämisessä, laboratoriotaitoja, biologian, kemian ja biokemian tuntemusta, laite- ja tuotekehityksen innovaattiotaitoja,
markkinoinnin ja myynnin osaamista, lainopillista ja yrityshallinnon tuntemusta. Ja monia muita taitoja, joita yhtiön liiketoiminnan kehittäminen voi vaatia.

B-sarja / osinko-oikeus, ei äänivaltaa

Tarjoamme mahdollisuuden sijoittaa suomalaiseen kannabisalan start up-yritykseen. Pohjoinen Aurinko on alan pioneeriyritys ja tienraivaaja ja toivomme lähivuosina tapahtuvaa kotimaista, että kansainvälistä läpimurtoa. Merkittävissä n. 900 000 osaketta

C-sarja -in nature kannattajaosake

Näitä osakkeita on merkittävissä noin 12 000 000 ja niillä saa oikeuden ostaa yhtiön tarjoamia tuotteita ja palveluita. Osakkeilla ei ole äänivaltaa, eikä osinko-oikeutta.

Ostamalla vähintään 50 eurolla osakkeita pääsee mukaan tuotekehitysverkostoon ja saa testattavakseen tuotekehitysvaiheessa olevia tuotteita ja myös markkinoille tulevia tuotteita edulliseen osakashintaan.

Liittymislahjaksi osakas saa CBD-kuusenkerkkä-öljyä sisältävän uutepullon. Osakashinta 20 ml tippapullolle 50e.

Rahoituksen turvin hankitaan toimitilakiinteistö, jatketaan kasvihuoneiden ja muiden tuotantotilojen kunnostusta. Lisäksi rahoitetaan tuotekehitystä ja laitehankintoja. 

Osakemerkinnöillä on tavoitteena saada 100 000 euron rahoitus vuoden 2022 loppuun mennessä.

5. Tulorahoitusnäkymät

Yhtiön tulovirta koostuu lähivuosina siemenkaupasta ja luontaistuotteiden välityksestä.

Hampun siementen lisäksi pyritään tuomaan myyntiin myös muiden pohjoisten puutarhakasvien siemeniä.

Siemenkauppaa ja muiden tuotteiden myyntiä kehitetään myös ulkomaille.

Tuotekehityksessä panostetaan CBD-kosmetiikkaan.

Tulorahoitusarvio v. 2022: 60 000e


LISÄTIETOJA: osakeanti@northernsun.fi puh. 044 2003 654