Tule mukaan puutarhahampun koeviljelyyn ja koulutukseen!


Vielä sata vuotta sitten hamppu oli yleinen näky maaseudulla.

Sitä viljeltiin kuiduksi mutta myös puutarhapalstoilla rohdokseksi. Hamppu on nyt palaamassa arvoiselleen paikalle hyötykasvina.  

Ensi kesänä on tarkoitus tehdä puutarhahampun koeviljelyä niin että kiinnnostuneet saavat pienen erän Finola-lajikkeen siementä ja rinnalle erän yhtiön tuottamaa Northern Dream tutkimussiementä.

Osallistujat raportoivat viljelystä valokuvin ja sanallisesti ja saadun sadon määrää verrataan molempien siemenkylvöjen osalta.

Tavoitteena on saada lajikekehitykseen tietoa sekä Finolan että yhtiön tuottaman risteytysaineiston menestymisestä erilaisilla kasvuvyöhykkeillä sekä avomaan viljelyssä että kasvihuoneviljelyssä.

Osallistujat valitsevat kasvien joukosta nopeimmin kypsyvät yksilöt joiden siementä luovutetaan yhtiön risteytystyöhön. Myös kiinnostavia värimuunnoksia etsitään.

“Kumpaakaan kasvustoa ei voi käyttää päihdetarkoituksiin sillä THC-pitoisuudet jäävät hyvin alhaisiksi. Nyt toivomme saavamme tuntumaa siihen kuinka viljelyominaisuudet risteytetyissä linjoissa ovat Finolaan verraten muuttuneet. Sen tiedämme, että toivottu tulos arvokkaan lääkinnällisen CBD-yhdisteen noususta on saavutettu mutta olemmeko menettäneet joitain viljelyominaisuuksia se selviää laajaperäisellä kotipuutarhoissa toteutettavalla koeviljelyllä.”

Yhtiö ohjaa etäopetuksessa koeviljelijöitä online- neuvontapalvelulla sekä sarjalla etäluentoja.

“Jos hamppuala kiinnostaa, nyt on mahdollisuus lähteä tutustumaan tähän kasviin ja sen mahdollisuuksiin. Toivomme saavamme mukaan eri puolilta maata useita satoja koeviljelijöitä, viherpeukaloita, kasviharrastajia ja ammattilaisia. Jos koronatilanne sallii olisimme pitämässä ensi syksynä vielä koeviljelijätapaamisen Ilomantsissa Megrin Matkailun hienoissa puitteissa. Siellä voisimme tehdä arviointia ja mittauksia ja miettiä jatkojalostusmenetelmiä ja mahdollisuuksia.”Ruokavirasto on virheellisillä ja juridisesti kestämättömillä perusteilla tulkinnut harjoittamamme siemenvälityksen koristehamppukisan ja kasvatuspakettien osalta siemenkauppalain vastaiseksi. Virasto antoi määräyksen lopettaa näiden projektien markkinointi. Tottelemme tässä vaiheessa markkinointikieltoa, mutta teemme päätöksestä valituksen hallinto-oikeuteen.


Koeviljelypakettien hinnat (sis. siemenet ja opetuksen):

Kotipuutarhurin peruspaketti. 50€ + 5€ postituskuluja

  • 50 Finolan siementä ja saman verran Northern Dream 2020 siementä
  • Osallisuus luentosarjaan etäopetuksena
  • Online-etäneuvonta koko kasvukauden. kylvöistä sadonkorjuuseen
  • Mahdollisuus eri korvauksella osallistua Ilomantsissa pidettävään syyskurssiin jos arvioidaan kesän kokemuksia, mitataan näytteiden pitoisuuksia ja käydään läpi erilaisia jatkojalostusmenetelmiä

Luontaistuottajan ja kasvihuoneyrittäjän paketti. 100€

  • 100 siementä finolaa ja 100 siementä Northern Dream CBD 2020 linjaa
  • Osallisuus etäopetukseen ja neuvontaan
  • Mahdollisuus osallistua Ilomantsissa pidettävään koulutukseen: Hamppu ja luontaistuotteet syksyllä 2021


TILAUKSET: kasvatuspaketit@northernsun.fi