Pohjoinen Aurinko Oy (Northern Sun) on suomalainen siemenpankki ja kasvinjalostusyhtiö sekä neuvontaa ja osaamista tuottava yhtiö. Tuotamme ja välitämme pohjoisissa oloissamme menestyvien kasvien siemeniä.

Olemme suuntautumassa erityisesti pohjoisten lääke- ja rohdoskasvien siementen tuotantoon. Ilomantsissa omistamme kasvihuonetilat, joissa aloitettiin vuonna 2018 lääkehampun kasvinjalostustyö.

Tavoitteenamme on tuottaa lajikerekisteriin uusi öljysiementuotantoon soveltuva lajike, joka soveltuisi myös rohdoskäyttöön. Pyrkimyksenä on lajike, jossa erityisesti THC-yhdisteen pitoisuudet olisivat alhaiset mutta muita terveysvaikutteisia yhdisteitä olisi runsaasti.


AVAINSANOJA YHTIÖMME TOIMINNASTA:


[bg_collapse view=”link” expand_text=”A. Reilua siemenkauppaa” collapse_text=”A. Reilua siemenkauppaa”]
Teemme yhteistyötä siementuottajien ja kasvinjalostuksen harrastajien ja ammattillaisten kanssa reilulta pohjalta. Emme harjoita biorosvousta emmekä varasta geneettistä pääomaa.

Jos sinulla on kiinnostavia kasvikantoja ja haluat tuottaa niitä kauttamme myyntiin, olet tervetullut tuottajana yhtiön pienosakkaaksi ja saat reilun osuuden siementesi myynnistä.

Ota yhteys: info@northernsun.fi


[/bg_collapse]

[bg_collapse view=”link” expand_text=”B. Osallistuvaa kasvinjalostusta” collapse_text=”B. Osallistuvaa kasvinjalostusta”]
Kehitämme lajikkeita laajapohjaisella verkostolla. Jos haluat mukaan koeviljelijäksi ja tutkimusverkostoon olet tervetullut liittymään tutkimusyhdistyksen jäseneksi.


[/bg_collapse]

[bg_collapse view=”link” expand_text=”C. Genetiikkaa ääreviin olosuhteisiin” collapse_text=”C. Genetiikkaa ääreviin olosuhteisiin”]
Hamppu ja monet muut hyötykasvit elävät Suomessa pohjoisilla äärirajoillaan. Uskomme että pohjoisella genetiikalla on kysyntää muuallakin sillä ilmastonmuutos muuttaa sääoloja äärevimmiksi kaikkialla. Haemme siemenpankkiin genetiikkaa myös muualta, vuoristoalueilta ja muista pohjoismaista sekä Venäjältä.


[/bg_collapse]